Vuxenpoäng

Jag lärde mig tidigt mitt personliga värde då mamma redan tidigt vande sig vid att rulla ut röda mattan framför min spjälsäng; “Jag skulle vakna till en välkomnande atmosfär varje morgon” sa hon. Jag fick även veta att jag tillhör överklassen – en sån där som står över all form av klassindelning. En fin uppfostran således.

Det finns dom som hävdar att jag är galen men det är absolut inte sant. Galna är såna som lever ett helt liv utan att verkligen leva det. Jag kan gå med på att jag kanske är lite crazy i jämförelse med gemene man men jag försökte vara normal en gång och det var denImage result for Vuxenpoäng tråkigaste halvtimmen i hela mitt liv.

Jag fungerar ju si så där på arbetsmarknaden. Mina meriter är lite udda. Jag är duktig på pistolskytte, spela country på gitarr och så är jag en hyfsad pokerspelare – men vad hjälper det i en värld som denna. Men det är som jag alltid har sagt; inte alla är funtade för svensk arbetsmarknad. Var inskriven på arbetsförmedlingen ett tag och de skrev in mig på en massa personlighetsutvecklande kurser. Jag vet inte vad de ville uppnå egentligen. Jag har ett annat problem och det är att jag är en stor beundrare av människor som kan prata om precis ingenting hur länge som helst för det är en talang jag saknar, men när jag frågade arbetsförmedlingen om de möjligen hade en “prata väder och vind-kurs” på sin tablå så stod de sig slätt. Jag menar; här har man gått alla deras personlighetsutvecklande kurser och så blir man överutvecklad och kan inte föra ett vanligt, jävla samtal med en vanlig svensk. Det ÄR ett problem. Tro mig. Jag behöver verkligen lära mig att sänka mig ner på deras nivå av vanliga hederliga floskler och ren gallimatias. Men icke – tack arbetsförmedlingen, tack så jävla mycket.

Vuxenpoäng

Jag vet inte hur jag ligger till när det gäller att kamma hem vuxenpoäng. När jag var liten så konstaterade jag att om “vuxen innebär att lägga band på sig – så vill jag inte bli vuxen”. Kanske därför folk tycker att jag är lite galen. Jag menar att man bara har ett liv och då gäller det att leva det fullt ut.

De flesta har valt att leva villa, bil, barn och hund-versionen av ett vuxenliv och de är förmodligen nöjda med sitt val. Vi i överklassen har dock större visioner än så. Livet är till för att levas. Man ska testa nya saker och våga ta risker. Jag är fattig som en lus måste jag erkänna. Men – i jämförelse med många andra är jag rik. Jag har inte belånat mig till taknocken för att strutta omkring i lånta fjädrar och även om det är snyggare att vara pank i en SUV så är min Golf från 1987 betald. Man får se det positiva i det. Om vuxen är likställt med att inte vara skuldfri under hela sin livstid så har jag låga vuxenpoäng. Jag föredrar att vara pank och fågelfri istället för ägd av banken.