Pokern och Gud

Jag har aldrig aspirerat på epitetet “Guds bästa barn” även om mamma höjer mig till skyarna som hennes lilla prinsessa. Hon är allt bra gosig den nu mer gamla damen. Hon har burit mig på händerna genom livet och vad blev det av mig? Pokerspelare på sin höjd.

Det är inom pokern på casinon onliНазвание комбинаций в покере на английскомne som jag kommer som bäst till min rätt. Där briljerar jag, där bollar jag med kungar och drottningar och där går jag all in för det jag tror på.

Jag är ju även djupt troende på Gud. Vet dock inte vad det är för fel på mig. Så fort jag kommer till en Pingstkyrka eller annan frikyrklig kongregation så ska de be för min syndiga själ. Jag vet som sagt inte vad jag gjort för ont. Har kollat mig i spegeln men hittar inga tecken som utmärker mig på något vis – det står inte “syndare” i pannan på mig.

Kan det vara min klädstil som utmärker sig? “Som du är klädd blir du hedd” heter det visst vilket skulle innebära att klär man sig som en hippie från -68 så blir man behandlad som en uteliggare i en församling som höjer värden som “GE och du ska FÅ” i skyarna och har en mer kapitalistisk Gud än vad jag har.

Och – det är ju inte så att jag predikar om min vurm för pokern i predikstolen så det har de fromma minsann ingen aning om. Och HADE de haft de insikterna i mitt pokerspelande – så hade jag bara försvarat mig med att flera av världens skickligaste pokerspelare är kristna, till exempel Daniel Negreanu.

Kanske det är att jag kan ta mig en bärs för att hålla mig vaken under timslånga turneringar? Men det är ju heller ingenting som jag basunerar ut då jag föredrar att hålla den lilla fårskocken i ett fridfullt naivt tillstånd av okunskap eftersom för mycket kunskap tenderar utlösa ett tillstånd av “hela havet stormar” i den lättrörda fårskocken.

Oavsett vad det händer så anser jag att detta med mitt pokerspelande och den eventuella synden och helvetesfärden – är en angelägenhet som berör endast Gud Fader och mig själv. Jag tar ansvar för mina handlingar inför Gud vår Herre. Jag tror inte på en småaktig Gud som inte har tålamod med sina små pokerspelande barn.

Självklart är inte poker för alla. Det finns de som spelar som krattor och hellre borde spela Bingo eller möjligen gå en kurs i knyppling på ABF – istället för att spela bort sina surt förvärvade slantar på poker. De saknar helt enkelt talangen OCH de saknar självinsikten – DET är för jävligt förstås och då kan man förstå att man snackar om speldjävulen. AKTA er för horn-per inom spelbranschen i det stora hela. Han slukar alla som saknar omdöme och självkontroll. SLURP säger det så åker man ner i hans avgrundsdjupa hål av taskig ekonomi och ständigt svikna förhoppningar på storvinster och ekonomisk frihet. Poker och spel ÄR helt enkelt inte för alla. Så är det. Det om detta. Punkt.