Känslomässiga dravel-människor och vikten av att hålla dem på håll

Image result for KänslomässigaSå har då ytterligare en helg passerat. En helg med pubrunda och svalkande bärs i sommarsolen. Jag vet att det kanske kan tyckas lite okvinnligt – men till tröst kan jag ju säga att det även fanns vin tillgängligt under helgen som passerade. Och så har jag upptäckt att om det är något man inte ska göra när man är bakis så är det att spela poker. En viktig lärdom efter helgen som gått.

Jag har alltid undrat varför det går upp och ner med pokerspelandet. Poker är ett känslomässigt spel i betydelsen att man inte ska spela när känslolivet påminner om hela havet stormar eller om man är minsta lilla deppig. Det här är min egen teori men det är viktigt att man mår bra när man spelar poker. Alternativt behöver man inte “må” så mycket alls utan vara ganska kyligt inställd till saker och ting, d.v.s. cool. Anledningen till att känslorna är viktiga att hålla koll på är att de i högsta grad påverkar hjärnans funktioner. Så är det. Har man inte känslolivet i balans så kommer man heller inte ha intelligensen på topp. Allt hänger ihop så en rejäl fylla med påföljande bakfylla är en dålig grund för seriöst pokerspelande.

Det är säkerligen så med hela livet även om jag kommit fram till detta på grund av mitt pokerspel online. Det är säkert därför jag inte orkar med känslomässigt dravel i det stora hela. Det finns massor med folk som vill uppröra andra människor känslomässigt. Jag har alltid undrat varför men nu gick det upp för mig vad det beror på. De vill manipulera människor. De använder helt enkelt känslorna för att sätta hjärnan ur spel på den de vill manipulera. Frågan är dock hur de kan vara så medvetna om detta eftersom det tagit så lång tid för mig att komma fram till? Det krävdes en bakfylla och en rejält uttunnad markerstapel för att jag skulle förstå det de manipulativa verkar ha full koll på av födsel och ohejdad vana.

Nå, vad har jag då lärt mig av detta? Två saker. Det ena är att ge fullständigt f-n i pokern när jag har ett känsloliv i uppror av olika anledningar och det andra jag har lärt mig är att ha koll på vilka i min omgivning som ägnar sig åt känslomässigt dravel och antingen undvika dem eller se till att hålla mitt känsloliv i schack. Det kan ju även vara intressant att försöka lista ut vad de är ute efter när de vill skapa ett känslomässigt “engagemang” och stänga av hjärnfunktionerna hos den de tagit sikte på.

Jag har nog haft viss förståelse för de här mekanismerna i det vanliga livet också för jag har ju valt bort en lång rad känslomässiga dravel-människor ur mitt liv genom tiderna. Jag har helt enkelt aldrig varit speciellt förtjust i folk som kryper in under skinnet och trippar en på nervsystemet. Nu förstår jag dock att de har ett mål med detta och alltså är det än viktigare att hålla den här typen av känslomässiga parasiter på avstånd.